Menu Icon
210 801 8000Οποιαδήποτε ώρα, για ό,τι
χρειαστείς, είμαστε δίπλα σου
thread_blue_invertedthread_green_inverted

Βρες την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου στο COSMOTE Insurance

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για παλιούς και νέους οδηγούς. Μέσα από το COSMOTE INSURANCE μπορείς να κάνεις σύγκριση τιμών των ασφαλιστικών προγραμμάτων και να πετύχεις την καλύτερη τιμή στην ασφάλεια αυτοκινήτου.

Σε δευτερόλεπτα, εμφανίζονται στην οθόνη σου τα ασφαλιστικά πακέτα και οι καλύψεις κορυφαίων ασφαλιστικών εταιριών.

Αμφιβάλλεις για το αν υπάρχει φθηνότερο πρόγραμμα ασφάλειας αυτοκινήτου από το δικό σου; Αρκεί να σου πούμε ότι η χαμηλότερη τιμή αυτή την στιγμή σε 12μηνο πακέτο ασφάλισης διαμορφώνεται στα €80*.

Πριν κάνεις την σύγκριση και επιλέξεις το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σε ικανοποιεί, ενημερώσου παρακάτω για τα είδη ασφαλιστικών προγραμμάτων καθώς και για τους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος της ασφάλειας.

*Η τιμή ασφάλειας αυτοκινήτου αφορά βασικό πακέτο ετήσιας διάρκειας για αυτοκίνητο Hyundai i10 1300cc του 2015 με ΤΚ: 84100 (Ενημερωμένη τιμή από τιμολόγηση του 01/2024)

Οι συνεργάτες μας

Τι στοιχεία χρειάζεσαι για να δεις
 τιμές για το δικό σου αυτοκίνητο;

Είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώσεις τα ακριβή στοιχεία
 του αυτοκινήτου σου, αλλά και του οδηγού / ιδιοκτήτη.
Με τα πραγματικά στοιχεία του αυτοκινήτου και του οδηγού,
οι τιμές των ασφαλειών στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι
 οι τιμές για το δικό σου αυτοκίνητο . Ένας τυχαίος ΤΚ ή μια
 ανακριβής ημερομηνία απόκτησης διπλώματος του οδηγού,
μπορεί να επηρεάσουν την τιμή του πακέτου.

Τα στοιχεία που χρειάζεσαι είναι:


 • Πινακίδα οχήματος
 • Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας
 • Μάρκα & Έκδοση Μοντέλου
 • Ημ/νία γέννησης ιδιοκτήτη
 • Ημ/νία έκδοσης διπλώματος
 • Τ.Κ. διαμονής
 

Ποια είδη αυτοκινήτου μπορώ να ασφαλίσω;

Αν το αυτοκίνητό σου διαθέτει ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας και ανήκει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, τότε να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το ασφαλίσεις.

 • Αυτοκίνητα Ι.Χ.
 • Επαγγελματικά, αγροτικά και φορτηγά έως 3,5 τόνους
 • Ηλεκτρικά και Υβριδικά
 • Σπορ αυτοκίνητα
 • Εισαγόμενα αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες

Προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου

Σήμερα μπορείς να ασφαλίσεις online το αυτοκίνητο σου μέσα από το cosmoteinsurance.gr εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα μπορείς να λάβεις το ασφαλιστήριο στο email σου δίχως να χρειαστεί να στείλεις δικαιολογητικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσεις την ημερομηνία γέννησης σου, το έτος έκδοσης του διπλώματος, καθώς και τα στοιχεία του αυτοκινήτου και σε 2 λεπτά συγκρίνεις τις τιμές και επιλέγεις την ασφάλεια που προτιμάς.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα ασφάλισης που θα επιλέξεις η συμβουλή μας είναι να λάβεις υπόψιν καλύψεις όπως η Οδική βοήθεια , η Νομική Προστασία και η Θραύση κρυστάλλων (εάν δεν συμπεριλαμβάνονται) που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 3 προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου:

Βασική Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Από €80 /χρόνο

Βασική Ασφάλεια

H Βασική Ασφάλεια διασφαλίζει ότι θα αποζημιωθούν άτομα τα οποία κάποιος έβλαψε - εξ αμελείας - από την κυκλοφορία του οχήματός του, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες ή θάνατο.

Η βασική κάλυψη είναι υποχρεωτική από το νόμο και ονομάζεται Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων. Στη βασική ασφάλεια αυτοκινήτου μπορούν να προστεθούν και πρόσθετες καλύψεις.

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Πυρός / Κλοπής
Από €158 /χρόνο
Μικτή Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Από €247 /χρόνο
Oι τιμές αφορούν πακέτο ετήσιας διάρκειας, αυτοκίνητο Volkswagen Polo 1000cc του 2020 με αξία 15.000€, με οδηγό 40 ετών και ΤΚ: 84100 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση του 01/2024)
thread_blue_inverted

Φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου

Πώς μπορείς να βρεις φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου, η οποία θα καλύπτει όλες σου τις ανάγκες; Πολλούς από τους παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή των ασφαλίστρων δεν μπορείς να τους αλλάξεις, μπορείς όμως να προσέξεις κατά τη διαδικασία αγοράς μερικά σημεία που ίσως μειώσουν την τιμή των ασφαλίστρων. Κάποια από αυτά είναι:

 • Διάλεξε προσεκτικά τις πρόσθετες καλύψεις.
  Δε χρειάζεται να αγοράσεις καλύψεις που δε σου
είναι απαραίτητες.
 • Δες αν δικαιούσαι ειδική έκπτωση ασφαλίστρων λόγω κατηγορίας επαγγέλματος.
 • Επίλεξε μεγαλύτερη διάρκεια ασφάλισης.
  
Ένα 12ηνο ασφαλιστήριο αυτοκινήτου , κοστίζει το μήνα φθηνότερα από ότι ένα 3μηνο και στο COSMOTE Insurance, μπορείς να το εξοφλήσεις σε άτοκες δόσεις.
 

Μπορώ να πληρώσω σε δόσεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου;

Ναι, μπορείς. Η πληρωμή της ασφάλειας αυτοκινήτου, μπορεί να γίνει με 12 άτοκες δόσεις online ή και τηλεφωνικά.

 • Online

  Η πληρωμή γίνεται εύκολα και απλά με χρέωση τραπεζικής κάρτας στο ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον της Εθνικής Τράπεζας. Γίνονται δεκτές χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες VISA & MASTERCARD όλων των τραπεζών.
 • Τηλεφωνικά

  Μπορείς να καλέσεις όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Για την πληρωμή γίνονται δεκτές χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες VISA & MASTERCARD όλων των τραπεζών.

Μπορείς να ενημερωθείς αναλυτικά, για τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής της ασφάλειας αυτοκινήτου εδώ.

Προτεινόμενες καλύψεις για την ασφάλιση αυτοκινήτου που ίσως σε ενδιαφέρουν

Εκτός από τη βασική κάλυψη της αστικής ευθύνης που είναι υποχρεωτική για όλα τα ασφαλιστήρια αυτοκινήτου, υπάρχει μια σειρά επιπλέον καλύψεων που μπορεί να ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες και να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες σε περίπτωση ατυχήματος.

Κάποιες από αυτές είναι:

Οδική Βοήθεια
Από €25.00 / χρόνο

Οδική Βοήθεια

H οδική βοήθεια είναι πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις που το αυτοκίνητό σου ακινητοποιηθεί από βλάβη. Στο COSMOTE Insurance μπορείς να προσθέσεις την κάλυψη της οδικής βοήθειας με €25 /έτος.
Αν το αυτοκίνητο σου είναι νεότερο από 5 έτη ίσως σου παρέχει δωρεάν οδική βοήθεια η αντιπροσωπεία που αγόρασες το αυτοκίνητο, οπότε καλό είναι να το έχεις υπόψη σου για αργότερα.

Νομική προστασία
Από €4.00 / χρόνο
Θραύση Κρυστάλλων
Από €20.00 / χρόνο
Προσωπικό ατύχημα
οδηγού και ιδιοκτήτη
Από €2.76 / χρόνο
thread_blue_inverted

Από τι επηρεάζεται η τιμή
της ασφάλειας αυτοκινήτου;

Η τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου, εξαρτάται από την τιμολογιακή πολιτική
της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας
και ενός συνόλου παραγόντων που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της πιθανότητας εμπλοκής ενός οδηγού σε τροχαίο ατύχημα.

Ανακάλυψε τους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου
στην παρακάτω λίστα:


Ασφάλεια αυτοκινήτου:

Τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου ανάλογα με
την περιοχή

Ο τόπος κατοικίας του οδηγού, επηρεάζει το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου. Οι οδηγοί που δηλώνουν Τ.Κ. διαμονής σε περιοχές με λιγότερη κυκλοφορία οχημάτων πχ. σε μη αστικές περιοχές ή νησιά, πληρώνουν χαμηλότερες τιμές στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων τους, διότι στις περιοχές αυτές, έρευνες έχουν δείξει ότι γίνονται και λιγότερα ατυχήματα. Ακολουθούν οι τιμές όπως διαμορφώνονται σε ενδεικτικές περιοχές με βάση τον Τ.Κ. διαμονής του οδηγού.

 

Περιοχή Χαμηλότερη ετήσια τιμή
Αθήνα 120 €
Βόλος 86 €
Ηράκλειο 108 €
Θεσσαλονίκη 113 €
Ιωάννινα 85 €
Κέρκυρα 86 €
Λάρισα 86 €
Πάτρα 98 €
Χαλκίδα 100 €
*Οι τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου αφορούν βασικό πακέτο ετήσιας διάρκειας, για αυτοκίνητο Hyundai i10 1300cc του 2015 και οδηγό 40 ετών (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση του 08/2023)

Ασφάλεια αυτοκινήτου:

Τιμές σε σχέση με τη διάρκεια του συμβολαίου

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, προσφέρουν τρεις βασικές επιλογές σε σχέση με τη διάρκεια του ασφαλιστικού συμβολαίου: την τρίμηνη, την εξάμηνη και την ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου. Ο βασικός κανόνας λέει, ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του συμβολαίου τόσο φθηνότερη είναι η ασφάλεια. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, επιβραβεύουν
τους οδηγούς που επιλέγουν συμβόλαια μεγαλύτερης διάρκειας, προσφέροντας ειδικές εκπτώσεις και καλύτερες τιμές.


Αν και η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου, είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για τους οδηγούς, το μεγαλύτερο ποσοστό φαίνεται ότι επιλέγει την εξάμηνη ασφάλεια. Στον πίνακα που ακολουθεί, θα δεις πώς διαμορφώνονται οι τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτου, σε σχέση με την διάρκεια του συμβολαίου.

Διάρκεια Συμβολαίου Χαμηλότερη τιμή
3 μήνες  €40
 6 μήνες  €72
 12 μήνες  €120
*Οι τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου αφορούν βασικό πακέτο, αυτοκίνητο
Hyundai i10 1300cc του 2015 και οδηγό 40 ετών με ΤΚ: 15121 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση του 08/2023)

Ασφάλεια αυτοκινήτου
ανάλογα με την
ασφαλιστική εταιρεία

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία, διαθέτει τη δική της τιμολογιακή πολιτική και το δικό της σύστημα αξιολόγησης των παραγόντων που αυξάνουν ή μειώνουν τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Άρα, η τιμολόγηση στις ασφάλειες αυτοκινήτων δεν είναι σταθερή και διαμορφώνεται δυναμικά για κάθε ένα αυτοκίνητο.

Συμπλήρωσε την πινακίδα σου ώστε να δεις αναλυτικά τις τιμές κάθε ασφαλιστικής εταιρείας για το δικό σου αυτοκίνητο:

GR

-

Ασφάλεια αυτοκινήτου
με βάση την ηλικία του οδηγού

Οι οδηγοί ηλικία 18 έως 24 χρονών αλλά και οι ηλικιωμένοι οδηγοί άνω των 75 χρονών πληρώνουν περισσότερα ασφάλιστρα, καθώς είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα. Οι νέοι δεν διαθέτουν εμπειρία στους δρόμους και οι ηλικιωμένοι δεν διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά με αποτελέσματα να εμπλέκονται συχνότερα σε τροχαία.

Δες παρακάτω τις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου ανάλογα με την ηλικία του οδηγού.

Ηλικία οδηγού

36 - 45

 

Ετών

Κόστος ασφάλειας

€121

.00

*Οι τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου αφορούν βασικό πακέτο ετήσιας διάρκειας, αυτοκίνητο Hyundai i10 100cc του 2015 με ΤΚ: 15121 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση του 08/2023).

Κόστος ασφάλειας αυτοκινήτου σε σχέση με την εμπειρία του οδηγού

Η εμπειρία του οδηγού στην οδήγηση, συνυπολογίζεται στην διαμόρφωση της τιμής του ασφαλιστικού συμβολαίου.Οι άπειροι οδηγοί, πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα σε σχέση με οδηγούς που διαθέτουν οδηγική εμπειρία που ξεπερνά τα πέντε χρόνια. Nέος οδηγός θεωρείται είτε εκείνος που έχει στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης και είναι κάτω των 23 ετών είτε εκείνος που διαθέτει δίπλωμα λιγότερο από έναν χρόνο και είναι άνω των 23 ετών.

Αυτό συμβαίνει διότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, θεωρούν λιγότερο πιθανό να αποζημιώσουν ένα οδηγό με μεγάλη εμπειρία στην οδήγηση. 

Εμπειρία Χαμηλότερη ετήσια τιμή
 1 έτος (19 ετών)  €262
 5 έτη (24 ετών)  €122
 10 έτη (29 ετών)  €122
 20 έτη (39 ετών)  €121
*Οι τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου αφορούν βασικό πακέτο, αυτοκίνητο 1300 cc του 2015 με ΤΚ: 15121 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση του 08/2023)

Ασφάλεια αυτοκινήτου
με βάση τα κυβικά

Τα κυβικά του αυτοκινήτου, αποτελούν έναν ακόμα παράγοντα που επηρεάζει το κόστος του ασφαλιστικού συμβολαίου. Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο 1000 κυβικών θα έχει φθηνότερα ασφάλιστρα από ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικών. Σε αρκετές ασφαλιστικές, οι τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτων παρουσιάζουν μικρές διακυμάνσεις μεταξύ 1200 και 1400 κυβικών, ωστόσο η γενική αρχή είναι όσο υψηλότερα είναι τα κυβικά ενός αυτοκινήτου τόσο υψηλότερα είναι τα ασφάλιστρα.


Μπορείς να δεις πως διαμορφώνεται η σχέση τιμής και κυβικών στις ασφάλειες αυτοκινήτου, στον πίνακα που ακολουθεί.

Κυβικά Χαμηλότερη ετήσια τιμή
1000  €104
1200  €111
1400  €129
1600  €127
2000 €135
*Οι τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου αφορούν βασικό πακέτο, αυτοκίνητο του 2015 και οδηγό 40 ετών με ΤΚ: 15121 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση του 08/2023)

Τιμές στην ασφάλεια αυτοκινήτου σε σχέση
με το έτος κατασκευής

Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνυπολογίζουν το έτος κατασκευής του αυτοκινήτου στην διαμόρφωση της τιμής της ασφάλειας καθώς και το ιστορικό ζημιών του κάθε μοντέλου. Οι οδηγοί που διαθέτουν παλιά αυτοκίνητα, συνηθίζεται να πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα.

Πώς εξηγείται αυτό; Τα παλιά αυτοκίνητα, διαθέτουν παλαιότερα συστήματα ασφαλείας και άρα είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε περισσότερα και σε μεγαλύτερης έκτασης ατυχήματα. Παρακάτω, θα δεις πώς διαμορφώνεται το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου σε σχέση με το έτος κατασκευής του.

Ηλικία Αυτοκινήτου Χαμηλότερη ετήσια τιμή
1 έως 3 έτη  €117
4 έως 6 έτη  €134
7 έως 9 έτη  €145
10 έως 12 έτη  €150
13 έως 15 έτη  €161
16 έως 18 έτη  €161
Άνω των 19 ετών €161
*Οι τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου αφορούν βασικό πακέτο, αυτοκίνητο 1200cc και οδηγό 40 ετών με ΤΚ: 15121 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση του 08/2023)

Αξία αυτοκινήτου:
Πώς επηρεάζει την τιμή της ασφάλειας

Η αξία του αυτοκινήτου, επηρεάζει το κόστος της ασφάλειας στα πληρέστερα ασφαλιστικά προγράμματα (ασφάλεια πυρός/κλοπής και μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου). Η αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής ή ολικής καταστροφής, παρέχεται σύμφωνα με την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου. Έτσι, αυτοκίνητα μεγαλύτερης αξίας, τείνουν να πληρώνουν περισσότερα ασφάλιστρα απ’ ότι αυτοκίνητα μικρότερης αξίας. Βέβαια όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω, στα οχήματα με εμπορική αξία 4.000€ έως 12.000 ευρώ, το κόστος των ασφαλίστρων δεν έχει μεγάλη διαφορά. Δες αναλυτικά, πώς διαμορφώνεται η τιμή της ασφάλειας πυρός/κλοπής με βάση την αξία του αυτοκινήτου:

Αξία αυτοκινήτου

€7.000 - €9.000

Κόστος ασφάλειας

€159

.00

*Οι τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου αφορούν βασικό πακέτο ετήσιας διάρκειας, αυτοκίνητο Hyundai i10 100cc του 2015 με ΤΚ: 15121 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση του 08/2023).
thread_blue_invertedthread_green_inverted

Οδηγός ασφάλισης αυτοκινήτου