Menu Icon
210 801 8000Οποιαδήποτε ώρα, για ό,τι
χρειαστείς, είμαστε δίπλα σου
Tips

Δώρα για καινούριο αυτοκίνητο: Ιδέες που ταιριάζουν στο αγαπημένο σου πρόσωπο

Ο κολλητός, η κολλητή σου ή το ταίρι σου απέκτησαν μόλις ένα καινούργιο αυτοκίνητο; Η στιγμή αυτή είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν είναι το πρώτο τους αμάξι κι εσύ θέλεις να πάρεις το κατάλληλο δώρο για να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο την χαρά τους. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις προτάσεις δώρων που ταιριάζουν στην ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά και τις ανάγκες των αγαπημένων σου προσώπων.

Φίλη tech-freak

Αν η φίλη σου αγαπάει την τεχνολογία και τα έξυπνα γκάτζετ τότε υπάρχουν πολλές επιλογές δώρων που θα ταιριάξουν στο στυλ της. Ας δούμε μερικές:

 • Βάση στήριξης κινητού με ασύρματο φορτιστή για να μην μένει ποτέ από μπαταρία. Το κόστος της κατά προσέγγιση ξεκινάει από 20 ευρώ.
 • Θερμαινόμενη ποτηροθήκη που συνδέεται με τον φορτιστή του αυτοκινήτου και κρατάει το ρόφημά σου πάντα ζεστό. Το κόστος της είναι περίπου 20 ευρώ.
 • Κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρα για να μπορεί να παρκάρει εύκολα ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία. Κόστος κατά προσέγγιση 30 ευρώ.

Φίλη ζωόφιλη

Η ζωόφιλη φίλη, είναι ιδιαίτερη περίπτωση καθώς εδώ θα χρειαστείς ένα δώρο που θα ταιριάζει όχι μόνο σε εκείνη αλλά και στο κατοικίδιό της. Παρακάτω, σου δίνουμε κάποιες ωραίες ιδέες.

 • Ζώνη ασφαλείας για κατοικίδια: Η προστατευτική ζώνη αυτοκινήτου για κατοικίδια, είναι κάτι που θα λατρέψει η ζωόφιλη φίλη σου. Οι ζώνες αυτές, δένουν γύρω από το σώμα του κατοικιδίου και εμποδίζουν την κίνησή του μέσα στο αυτοκίνητο. Έτσι, το κατοικίδιο αλλά και ο οδηγός κάνουν τις διαδρομές τους με ασφάλεια.
 • Κάλυμμα καθίσματος αυτοκινήτου για κατοικίδια: Τα συγκεκριμένα καλύμματα, τοποθετούνται πολύ εύκολα στα καθίσματα, είναι αδιάβροχα, αλέκιαστα και πλένονται εύκολα στο πλυντήριο. Έτσι, τα καθίσματα του αυτοκινήτου θα είναι πάντοτε καθαρά και η φίλη σου θα μπορεί να απολαμβάνει ήρεμη τις μετακινήσεις με το κατοικίδιό της. Το κόστος τους ξεκινάει από 10 ευρώ.
 • Φορητό ηλεκτρικό σκουπάκι: Είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά αν το κατοικίδιο της φίλης σου είναι σκυλάκι που αφήνει πολλές τρίχες στα καθίσματα. Μπορεί να φτάσει και στα πιο δύσκολα σημεία, να καθαρίσει τα πατάκια, τα καθίσματα από τις τρίχες και το αυτοκίνητο να μοιάζει σαν καινούργιο. Μπορείς να βρεις ένα αρκετά καλό με κόστος μόλις 20 ευρώ.
 • Κάθισμα αυτοκινήτου για κατοικίδια: Αυτό το καθισματάκι είναι για γάτες και σκυλάκια μικρά σε μέγεθος και τοποθετείται στα καθίσματα του αυτοκινήτου. Διαθέτει ειδικές λαβές που πιάνονται στο κάθισμα του αυτοκινήτου και προσφέρουν σταθερότητα στο καθισματάκι του κατοικιδίου. Κόστος από 15 ευρώ.

Φίλη μουσικόβια

Για τον φίλο που βάζει τα ηχεία στο τέρμα, υπάρχουν πολλές επιλογές για να ακούει τη μουσική του στο έπακρο και στο αυτοκίνητο και να απολαμβάνει τα αγαπημένα του κομμάτια.

 • Ηχοσύστημα αυτοκινήτου με οθόνη αφής: Τα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου με οθόνη αφής, συνδέονται μέσω bluetooth με smartphones και μπορεί να ακούει μέσα από τα ηχεία του αυτοκινήτου τις αγαπημένες playlist του κινητού της. Επιπλέον, μπορεί να συνομιλεί με ανοιχτή ακρόαση από τα ηχεία του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιεί το google maps. Σχετικά με το κόστος τους, ένα καλό ηχοσύστημα αυτοκινήτου με οθόνη αφής θα κοστίσει περίπου 40 έως 50 ευρώ.
 • Συσκευή FM Transmitter: Μπορεί να αναπαράγει μέσω bluetooth ή usb καλωδίου τραγούδια που έχει η φίλη σου στο smartphone της και μπορεί να ακούει την αγαπημένη της μουσική σε όλα τα στερεοφωνικά αυτοκινήτων που διαθέτουν ραδιόφωνο. Το μικρό της μέγεθος βοηθάει στο να την έχει πάντα μαζί της στην καθημερινότητα αλλά και στα ταξίδια της. Το κόστος της ξεκινάει από 5 ευρώ.
 • Ηχεία αυτοκινήτου: Για ακόμη περισσότερη ένταση στη μουσική του αυτοκινήτου, τα ηχεία είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για τη φίλη που θέλει καθαρό και δυνατό ήχο όταν οδηγεί. Το κόστος τους κυμαίνεται περίπου στα 30 ευρώ.

Φίλη ταξιδιάρα

Εκείνη η φίλη που ταξιδεύει συχνά ή διανύει μεγάλες αποστάσεις με το αυτοκίνητό της, είναι εκείνη που θα χρειαστεί ένα δώρο που θα βελτιώσει την οδηγική της εμπειρία. Τι θα μπορούσε να είναι αυτό;

 • Φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου: Αν η φίλη σου ταξιδεύει και θέλει να είναι πάντα προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, τότε ο φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου θα της φανεί πολύ χρήσιμο δώρο. Οι μπαταρίες των αυτοκινήτων έχουν μέση διάρκεια ζωής τα δύο χρόνια, οπότε το να μείνει ένας οδηγός από μπαταρία είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Με κόστος περίπου 20 ευρώ, αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο δώρο που θα εκτιμηθεί, ειδικά από κάποια που ταξιδεύει συχνά.
 • Θερμαινόμενα καλύμματα καθισμάτων αυτοκινήτου: Τοποθετούνται στα καθίσματα του αυτοκινήτου και εξασφαλίζουν τη ζεστασιά που χρειάζεται το σώμα του οδηγού ειδικά την χειμερινή περίοδο. Σε μεγάλα οδικά ταξίδια, προσφέρουν άνεση στον οδηγό, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της οδήγησης. Το κόστος τους ξεκινάει από 20 ευρώ.
 • Αλυσίδες χιονιού: Οι αλυσίδες χιονιού, είναι πλέον υποχρεωτικές στην Ελλάδα και όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να τις έχουν από 1η Οκτωβρίου έως τον Απρίλιο κάθε χρόνου. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να γλιτώσεις από τη φίλη σου αυτό το επιπλέον κόστος των περίπου 50 ευρώ και να του κάνεις ένα δώρο που σίγουρα θα χρειαστεί, ειδικά αν ταξιδεύει χειμώνα που οι καιρικές συνθήκες “αγριεύουν”.

Φίλη κουλτουριάρα

Η φίλη που είναι κουλτουριάρα θέλει κάτι πρωτότυπο αλλά συγχρόνως ενδιαφέρον για το καινούργιο της αυτοκίνητο. Εδώ, η απόλυτη ιδέα είναι τα audiobooks. Αν η φίλη σου διαβάζει και γνωρίζεις τον αγαπημένο της συγγραφέα ή αφηγητή, τότε επίλεξε κάποια audiobooks που θεωρείς ότι θα την ενθουσιάσουν και πρόσφερέ της ένα πρωτότυπο δώρο που θα το απολαμβάνει στο καινούργιο της αυτοκίνητο.

Φίλος “μην πάθει γρατζουνιά!”

Ο φίλος που έχει μόλις αποκτήσει το καινούργιο του αυτοκίνητο αλλά έχει διάφορες φοβίες όπως μην το γρατζουνίσει ή μην του το κλέψουν, χρειάζεται ένα δώρο που θα του προκαλεί ασφάλεια και θα του μειώνει το άγχος.

 • Αντικλεπτικά αυτοκινήτου: Τα αντικλεπτικά αυτοκινήτου, είναι διάφορα συστήματα προστασίας που ενισχύουν την ασφάλεια ενός καινούργιου αυτοκινήτου. Στην αγορά θα βρεις αντικλεπτικά μπαστούνια αυτοκινήτου, μπρελόκ με συστήματα εντοπισμού, αντικλεπτικό τροχού αυτοκινήτου, ιδανικά για τον φοβικό φίλο σου. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ.
 • Στυλό επιδιόρθωσης γρατζουνιών αυτοκινήτου: Οι γρατζουνιές στο αυτοκίνητο, μπορεί να προκληθούν πολύ εύκολα και με ένα στυλό επιδιόρθωσης γρατζουνιών, αυτομάτων να εξαφανιστούν και να απαλλάξουν τον φίλο σου από το άγχος της ζημιάς που προκάλεσε ή του προκάλεσαν.

Τώρα, που έχεις πάρει μια γεύση από ιδέες δώρων για καινούργια αυτοκίνητα, είναι στο χέρι σου να βάλεις σκέψη και αγάπη και να επιλέξεις αυτό που νομίζεις ότι ταιριάζει στο αγαπημένο σου πρόσωπο!

Για το ταίρι σου

Το ταίρι σου, θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του δώρου για το καινούργιο του αυτοκίνητο. Δύο οικονομικές αλλά συμβολικές ιδέες δώρων είναι οι παρακάτω.

 • Φυλαχτά αυτοκινήτου: Η παράδοση λέει, ότι πρέπει να ασημώνουμε τα καινούργια αυτοκίνητα. Κάποιοι ασημώνουν με χρήματα και άλλοι με φυλαχτά και γούρια. Αν θες να πάρεις ένα διακοσμητικό δώρο για το ταίρι σου, τότε το φυλαχτό που μπορεί να το κρεμάσει και στον μεσαίο καθρέφτη, είναι μια πολύ όμορφη ιδέα. Εδώ, οι τιμές ξεκινούν από πολύ χαμηλά και μπορεί να φτάσουν πολύ υψηλά, ανάλογα την ποιότητα και το υλικό του φυλαχτού.
 • Μπρελόκ κλειδιών αυτοκινήτου: Αυτό το δώρο, ανήκει στην κατηγορία των συμβολικών δώρων. Μπορεί να είναι αρκετά οικονομικό όμως αν βάλεις σκέψη και κάνεις και την έρευνά σου, μπορείς να βρεις κάτι που πραγματικά θα ταιριάζει στο ταίρι σου και κάθε φορά που θα το κοιτάζει, θα χαμογελάει. Επιπλέον, το μπρελόκ θα βοηθήσει στο να βρίσκει πολύ πιο εύκολα τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
 • Ηλιοπροστασία Αυτοκινήτου: Είναι απαραίτητο αξεσουάρ ενός αυτοκινήτου ειδικά στην χώρα μας. Αν αναλογιστείς ότι το καλοκαίρι, αν αφήσεις το αυτοκίνητο στον ήλιο η θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας μπορεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου, τότε σίγουρα ένα τέτοιο δώρο είναι πολύ χρήσιμο. Πλέον, στην αγορά μπορείς να βρεις ηλιοπροστασίες από 10 ευρώ με διάφορα χιουμοριστικά σχέδια και να δώσεις έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο δώρο σου.