Menu Icon
call_button
210 801 8000Οποιαδήποτε ώρα, για ό,τι
χρειαστείς, είμαστε δίπλα σου
Tips

20 Φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για κάθε γούστο! (2024)


«Υπάρχουν φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα;» Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί εκείνους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην αγορά ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Πολλοί εκφράζουν την άποψη, ότι το κόστος της αγοράς των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων είναι αρκετά υψηλό, ωστόσο δε λαμβάνουν υπόψη τους παράγοντες όπως οι κρατικές επιδοτήσεις και το κόστος συντήρησης. Οι παράγοντες αυτοί εκ των πραγμάτων μειώνουν το κόστος και μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται ότι με την αγορά του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου η απόσβεση των χρημάτων γίνεται άμεσα.


Είναι σημαντικό να επισημάνουμε, ότι μέσω της κρατικής επιδότησης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», το όφελος μπορεί να φτάσει έως και τα 8.000 ευρώ, ενώ με την προαιρετική απόσυρση παλαιού οχήματος, τότε παρέχεται επιπλέον οικολογικό bonus αξίας 1.000 ευρώ. Επιπλέον, το 2024 αναμένεται να βγουν νέα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ακόμη πιο προσιτές τιμές.

Το COSMOTE Insurance, κατέγραψε τα 20 πιο φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς για το 2024. Μπορείς να βρεις και αναλυτική λίστα που παρέχεται από το gov.gr με τα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι αναγραφόμενες τιμές περιλαμβάνονται στην λίστα, ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως διαφέρουν από τις τιμές των αντιπροσώπων. Επιπλέον, στην “τιμή με επιδότηση” έχει εφαρμοστεί ποσό πλήρους επιδότησης 8.000 ευρώ.

MG5 EV

Λιανική τιμή: από 28.300 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 15.300 ευρώ


Το MG 5, προσφέρεται σε πολύ οικονομική τιμή στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και διαθέτει αυτονομία 400 χ.λ.μ. εξυπηρετώντας τόσο μικρές όσο και μεγάλες διαδρομές. Το φρέσκο design, η ψηφιοποιημένη καμπίνα και τα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στην κατηγορία του.

Smart EQ for two

Λιανική τιμή: από 23.740 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 15.740  ευρώ


Το Smart EQ for two, είναι το απόλυτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης και το φθηνότερο στην κατηγορία του. Το EQ, φανερώνει τον ηλεκτρικό κινητήρα που διαθέτει το συγκεκριμένο μοντέλο, ο οποίος είναι τριφασικός, με απόδοση 82 ίππων και 160 Nm ροπής. Οι μπαταρίες του, βρίσκονται στο δάπεδο και με μία πλήρη φόρτιση παρέχουν αυτονομία 159 χλμ. Για μία πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου σαράντα λεπτά, εφόσον το ρεύμα είναι τριφασικό και 3,5 με 6 ώρες εάν είναι σε wallbox με οικιακή πρίζα. Τελική ταχύτητα του EQ είναι τα 130 χλμ, η οποία είναι πολύ καλή για την μετακίνησή σου στην πόλη.

Volkswagen e-Up!

Λιανική τιμή: από 23.750 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 15.750 ευρώ


Με χωρητικότητα μπαταρίας 32,4 kWv και αυτονομία 260 χλμ. Το Volkswagen e-Up πέρα από το όμορφο design, προσφέρει διάφορες δυνατότητες όπως την λειτουργία της προγραμματισμένης φόρτισης αλλά και το σύστημα «Lane Assist», το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση εκτροπής του αυτοκινήτου και του παρέχει υποβοήθηση στο τιμόνι.

FIAT 500 BEV Hatchback Action

Λιανική τιμή: από 24.290 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 16.290 ευρώ


Το Fiat 500 BEV Hatchback Action, διαθέτει αυτονομία 190 χλμ. Και αποτελεί μία ακόμη επιλογή για αυτοκίνητο πόλης που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Με οικιακό ρεύμα, επιτυγχάνεται πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 4 ώρες ενώ διαθέτει την «Λειτουργία Sherpa», με την οποία εξοικονομείται ενέργεια και βελτιώνονται οι παράμετροι λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Dacia Spring Electric 65 Extreme DCR

Λιανική τιμή: από 25.000 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 17.000 ευρώ


Το Dacia Spring Electric, είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο πόλης, με εμφάνιση SUV και αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα. Ειναι τετραθέσιο, ευρύχωρο και άνετο στην οδήγηση σε κοντινές αλλά και μακρινές διαδρομές. Διαθέτει αυτονομία έως και 310 χ.λ.μ. σε αστικό κύκλο και μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας με χωρητικότητα 27,4 kWh, εξασφαλίζει απεριόριστες διαδρομές στην πόλη για μια ολόκληρη εβδομάδα!


Peugeot E-208 ACTIVE (ON BOARD CHARGER 7,4 KW)

Λιανική τιμή: από 31.900 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 23.900 ευρώ


To Peugeot E-208 ACTIVE, είναι πενταθέσιο και διαθέτει χωρητικότητα μπαταρίας 50,00 kWh και αυτονομία 340 χλμ. Χρειάζονται περίπου 5 ώρες για να φτάσει σε πλήρη φόρτιση με οικιακό ρεύμα. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ. Αυτό το μοντέλο, μπορεί να σου προσφέρει άνεση όχι μόνο στην πόλη αλλά και στις εξορμήσεις σου.

MG ZS EV

Λιανική τιμή: από 31.900 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 23.900 ευρώ


Το ΜG ZS EV είναι ένα οικογενειακό SUV, με ηλεκτρικό κινητήρα ιδιαιτέρως πρακτικό για οικογένειες που μετακινούνται στην πόλη αλλά απολαμβάνουν και τα ταξίδια. Διαθέτει αυτονομία 440 χ.λ.μ και φορτίζει στο 80% με ταχεία φόρτιση σε 40 λεπτά. Διαθέτει συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και προσφέρει μέγιστη ασφάλεια.

OPEL CORSA-E

Λιανική τιμή: από 32.230 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 24.230 ευρώ


Το Opel Corsa-e, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Opel, διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 50,00 kWh και αυτονομία 362 χλμ. Το συγκεκριμένο μοντέλο, φτάνει τα 150 χλμ και μπορεί να φορτίσει έως και 80% σε 30 λεπτά, εφόσον χρησιμοποιείς το κατάλληλο σύστημα φόρτισης. Συνδυάζει κομψό design με καινοτόμα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το «Automatic Cruise Control» και η λειτουργία «Διατήρησης & Επαναφοράς στη Λωρίδα Κυκλοφορίας».

MG 4 Electric

Λιανική τιμή: από 32.250 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 24.250 ευρώ


Το MG 4 Electric, είναι το νέο ευέλικτο ηλεκτρικό hatchback αυτοκίνητο, με μοντέρνο σχεδιασμό και προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στη οδήγηση. Χρειάζεται 35 λεπτά για να φορτίσει στο 80% με ταχεία φόρτιση και διαθέτει αυτονομία 450 χ.λ.μ. Το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει στα μικρομεσαία αυτοκίνητα και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες.

Citroën ë-C4 C-CROSS

Λιανική τιμή: από 33.800 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 25.800 ευρώ


Το Citroën ë-C4 C-CROSS, είναι η καινοτομία της Citroen στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Με ισχύ 100 kW (136 hp) και αυτονομία 350 χλμ., αυτό το μοντέλο συνδυάζει άνετη οδήγηση με συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Διαθέτει σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων, σύστημα προειδοποίησης για ακούσια αναχώρηση από τη λωρίδα, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας κ.α. Είναι η πιο ασφαλής επιλογή για βόλτες στην πόλη και ταξίδια στην επαρχία.

MINI Cooper SE

Λιανική τιμή: από 33.960 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 25.960 ευρώ


Η ηλεκτρική έκδοση του Mini Cooper ήρθε για να μείνει και έχει να σου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Η μπαταρία του διαθέτει χωρητικότητα 32,6 kWh και προσφέρει αυτονομία 203-234 χλμ. Με την ενεργοποίηση του συστήματος Green+, εξοικονομείται ενέργεια και εξασφαλίζεις επιπλέον 20 χλμ αυτονομίας. Η φόρτισή του διαρκεί 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή ενώ σε οικιακή πρίζα απαιτούνται 12 ώρες. Το ηλεκτρικό Mini Cooper, είναι με σιγουριά ένα μοντέλο που προσφέρει πολυτέλεια, άνεση και ηρεμία στην οδήγηση.

NISSAN LEAF ACENTA

Λιανική τιμή: από 33.980 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 25.980 ευρώ


Το νέο Nissan Leaf Acenta, διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 40,00 kWh, προσφέρει αυτονομία 389 χλμ. και μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 1 ώρα σε ταχυφορτιστή ενώ με οικιακό ρεύμα απαιτούνται περίπου 7 ώρες. Στα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα είναι το Nissan Connect A-IVC 8" σύστημα πλοήγησης, η λειτουργία e-Pedal, η κάμερα πίσω θέασης και οι αισθητήρες παρκαρίσματος.

VOLKSWAGEN ID.3 Pro

Λιανική τιμή: από 34.600 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 26.600 ευρώ


Η έκδοση του VW ID.3, διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 58 kWh και προσφέρει αυτονομία 425 χλμ. που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για μεγάλες αποστάσεις. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ. Διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα ID.Light, το οποίο σε προειδοποιεί όταν ξεφεύγεις από την λωρίδα κυκλοφορίας αλλά κι όταν πλησιάζει το κλειδί το όχημα, το όχημα σε «χαιρετά» αναβοσβήνοντας τα φώτα.

OPEL MOKKA -e

Λιανική τιμή: από 34.600 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 26.600 ευρώ


Η οδήγηση του νέου Opel Mokka - e, είναι πραγματική απόλαυση. Διαθέτει μπαταρία 50 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία 342 χλμ. Μπορεί να φορτίσει πλήρως με ταχυφορτιστή σε τριάντα λεπτά κι αυτό το καθιστά ιδανικό για μεγάλες αποστάσεις. Η ασφάλεια, το design, η εργονομία που προσφέρει το καθιστούν ιδανική επιλογή στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Η οδήγηση γίνεται εύκολα και ήρεμα και ο θόρυβος μηδενίζεται. Έτσι, φτάνεις στον τελικό σου προορισμό ακούγοντας μόνο την μουσική που έχεις επιλέξει.

SKODA ENYAQ iV

Λιανική τιμή: από 35.700 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 27.700 ευρώ


Με μπαταρία χωρητικότητας 55 kWh και αυτονομία που φτάνει τα 340 χλμ., το SKODA ENYAQ iV μπορεί να σου χαρίσει ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Χρειάζεται περίπου 6 με 8 ώρες για να φορτίσει σε οικιακή πρίζα ενώ σε ταχυφορτιστή μόλις 38 λεπτά. Το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι τα άνετα καθίσματα και οι πολλαπλοί αποθηκευτικοί χώροι.

Honda e 16'' Alloy 20MY

Λιανική τιμή: από 35.990 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 27.990 ευρώ


Το Honda e, σε κερδίζει με τον ρετρό και συγχρόνως κλασικό σχεδιασμό του. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 35,5 kWh και διαθέτει αυτονομία 222 χλμ. Το μοντέλο αυτό, είναι πολύ βολικό για όσους κινούνται στην πόλη, καθώς απαιτεί 4 ώρες φόρτισης με οικιακό ρεύμα ενώ με ταχυφορτιστή  μόλις 30 λεπτά. Το «έξυπνο» αυτοκίνητο της Honda, διαθέτει τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, ψηφιακό ταμπλό και προηγμένο σύστημα πλοήγησης.

NISSAN e-Evalia 40 kWh Energy

Λιανική τιμή: από 37.180 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 29.180 ευρώ


Το 7θέσιο NISSAN e-Evalia, είναι το απόλυτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για οικογένειες. Προσφέρει άνεση στην πόλη και διαθέτει μπαταρία 40 kWh που προσφέρει αυτονομία 300 χλμ. εντός πόλης και περίπου 200 χλμ συνδυαστικά. Για να φορτίσει χρειάζεται  40 με 60 λεπτά σε ταχυφορτιστή ενώ σε wallbox περίπου 7,5 ώρες. Το συγκεκριμένο μοντέλο, προσφέρει άνεση στις οικογένειες καθώς οι θέσεις του αναδιπλώνονται και προσαρμόζονται με βάση τις ανάγκες σου, δημιουργώντας επιπλέον χώρο για αποσκευές.

HYUNDAI KONA 136 HP

Λιανική τιμή: από 37.190 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 29.190 ευρώ


Με κομψή και εκλεπτυσμένη σχεδίαση το ΚΟΝΑ Electric, είναι το αυτοκίνητο που πρέπει να αποκτήσεις. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 39,2 kWh και προσφέρει αυτονομία 305 χλμ. Η φόρτιση με ταχυφορτιστή διαρκεί 48 λεπτά ενώ σε οικιακό φορτιστή wallbox 4 ώρες και 20 λεπτά. Μπορεί να σου προσφέρει μία άνετη διαδρομή, με λειτουργίες και συστήματα που εξασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά σου. Όλες οι λειτουργίες και τα συστήματα ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται μέσω φωνητικών εντολών ενώ για εκείνους που ξεχνούν που έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό τους, με την εφαρμογή Bluelink γνωρίζουν πάντα την ακριβή του τοποθεσία.

KIA eSoul 136hp Premium

Λιανική τιμή: από 37.190 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 29.190 ευρώ


Νεανικό, με «box» αισθητική το KIA eSoul διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 39,2 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία για πάνω από 276 χλμ. Φορτίζει με ταχυφορτιστή σε 42 λεπτά. Διαθέτει Λειτουργία Προγραμμάτων Οδήγησης Eco+, Eco, Comfort και Sport. Μπορείς να επιλέξεις την λειτουργία που ταιριάζει στο δικό σου οδηγικό στυλ και να έχεις μία εύκολη και άνετη διαδρομή.

VOLVO EX30

Λιανική τιμή: από 37.572 ευρώ
Τιμή μετά την επιδότηση: 29.572 ευρώ


Το VOLVO EX30, είναι το απόλυτο SUV, αμιγώς ηλεκτρικό, με διάκοσμο από ανακυκλωμένα υλικά, προσφέρει άνετες διαδρομές για όποιον το επιλέξει. Διαθέτει αυτονομία 476 χ.λ.μ. και απαιτούνται 26 λεπτά ταχείας φόρτισης για να φορτίσει η μπαταρία στο 80%. Το μοναδικό του design και τα έξυπνα συστήματα τεχνολογίας που διαθέτει, το καθιστούν δημοφιλή επιλογή στην κατηγορία του.

Με την αγορά του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, όχι μόνο γλιτώνεις χρήματα αλλά παράλληλα προστατεύεις το περιβάλλον και βελτιώνεις την ποιότητα ζωής σου. Βρες φθηνά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην λίστα του gov.gr και η Cosmote Insurance θα αναλάβει την ασφάλιση του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου σου, άμεσα και αποτελεσματικά!