Menu Icon
call_button
210 801 8000Οποιαδήποτε ώρα, για ό,τι
χρειαστείς, είμαστε δίπλα σου
thread_blue_invertedthread_green_inverted

Βρες την καλύτερη ασφάλεια αγροτικού στο COSMOTE Insurance

Σελίδα αποτελεσμάτων για το αγροτικό

Η ασφάλεια για αγροτικό φορτηγό (θέλεις να τα λέμε pickup; το ίδιο είναι) είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για παλιούς και νέους οδηγούς. Μέσα από το COSMOTE INSURANCE μπορείς να κάνεις σύγκριση τιμών των ασφαλιστικών προγραμμάτων και να πετύχεις την καλύτερη τιμή στην ασφάλεια αγροτικού.

Σε δευτερόλεπτα, εμφανίζονται στην οθόνη σου τα ασφαλιστικά πακέτα και οι καλύψεις κορυφαίων ασφαλιστικών εταιριών.

Αμφιβάλλεις για το αν υπάρχει φθηνότερο πρόγραμμα ασφάλειας αγροτικού από το δικό σου; Αρκεί να σου πούμε ότι η χαμηλότερη τιμή αυτή την στιγμή σε 12μηνο πακέτο ασφάλισης διαμορφώνεται στα €93*.

Πριν κάνεις την σύγκριση και επιλέξεις το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σε ικανοποιεί, ενημερώσου παρακάτω για τα είδη ασφαλιστικών προγραμμάτων καθώς και για τους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος της ασφάλειας.

*Η τιμή ασφάλειας αγροτικού αφορά βασικό πακέτο ετήσιας διάρκειας για Ford Ranger Double Cab 2000 κυβικών του 2021 με ΤΚ: 81102 (Ενημερωμένη τιμή από τιμολόγηση του 04/2024)

Οι συνεργάτες μας

Εθνική ασφαλιστική
Eurolife
Anytime
Hellas Direct
ERGO
Allianz
Groupama
Ιντερσαλόνικα
Interlife
Ατλαντική ένωση
ΕΛΠΑ Ασφάλειες
Mondial
Interamerican
Apeiron logo
R Q Αccredited
Caravella
myZen logo

Τι στοιχεία χρειάζεσαι για να δεις τιμές για το δικό σου αγροτικό ή αλλίως pickup ;

Είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώσεις τα σωστά στοιχεία
του αγροτικού σου, αλλά και του οδηγού / ιδιοκτήτη για να είναι οι τιμές για το δικό σου αγροτικό,
οι τιμές των ασφαλειών που θα δεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τα στοιχεία που χρειάζεσαι είναι:


 • Πινακίδα οχήματος
 • Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας
 • Μάρκα & Έκδοση Μοντέλου
 • Ημ/νία γέννησης ιδιοκτήτη
 • Ημ/νία έκδοσης διπλώματος
 • Τ.Κ. διαμονής
 

Ποια είδη αγροτικού μπορώ να ασφαλίσω;

Αν το αγροτικό σου διαθέτει ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας και ανήκει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, τότε να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το ασφαλίσεις:

 • Αγροτικό Ι.Χ. μέχρι 3,5 τόνους που ανήκουν σε ιδιώτη
 • Αγροτικό Ι.Χ. μέχρι 3,5 τόνους που ανήκουν σε νομικό πρόσωπο

Προγράμματα ασφάλισης αγροτικού

Η ασφάλεια αγροτικού, είναι η υποχρεωτική από τον Νόμο ασφάλιση αγροτικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες ή μη. Η ασφάλεια αγροτικού είναι απαραίτητη αν το αγροτικό σου όχημα είναι εργαλείο δουλειάς αλλά και σε περιπτώσεις που είσαι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης (διαθέτεις και παράλληλα δραστηριότητα εκτός των αγροτικών εργασιών). Οι ασφαλιστικές εταιρείες, παρέχουν ειδικά πακέτα ασφάλισης που περιλαμβάνουν καλύψεις για οτιδήποτε κι αν συμβεί.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα ασφάλισης που θα επιλέξεις η συμβουλή μας είναι να λάβεις υπόψιν καλύψεις όπως η Οδική βοήθεια , η Νομική Προστασία και η Θραύση κρυστάλλων (εάν δεν συμπεριλαμβάνονται) που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 3 προγράμματα ασφάλισης αγροτικού:

Βασική Ασφάλεια Αγροτικού

Από €93 /χρόνο

Βασική Ασφάλεια

H Βασική Ασφάλεια αποτελεί την υποχρεωτική από τον Νόμο ασφάλεια και περιλαμβάνει την κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων, με την οποία προστατεύεται ο οδηγός/ιδιοκτήτης του αγροτικού σε περίπτωση που εμπλακεί σε τροχαίο με δική του υπαιτιότητα. Το πακέτο αυτό, είναι το οικονομικότερο ενώ διαθέτει και κι άλλες καλύψεις όπως η Φροντίδα Ατυχήματος και η κάλυψη Υλικών Ζημιών από Ανασφάλιστο όχημα.

Ασφάλεια Αγροτικού Πυρός / Κλοπής

Από €158 /χρόνο

Μικτή Ασφάλεια Αγροτικού

Από €247 /χρόνο
Oι τιμές αφορούν πακέτο ετήσιας διάρκειας, αγροτικό Ford Ranger Double Cab 2000 κυβικών του 2021 αξίας 35.000, με οδηγό 40 ετών και ΤΚ: 81102 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση του 04/2024)
thread_blue_inverted

Φθηνή ασφάλεια αγροτικού ή αλλίως pickup 

Πώς μπορεί κανείς να βρει οικονομική ασφάλεια για το αγροτικό του όχημα που να καλύπτει όλες τις ανάγκες; Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή της ασφάλειας και παρόλο που κάποιους δεν μπορείς να τους επηρεάσεις, υπάρχουν κάποια σημεία που μπορεί να βοηθήσουν να μειωθεί το κόστος:

 • Προσεκτική επιλογή των επιπρόσθετων καλύψεων.
  Δε χρειάζεται να αγοράσεις καλύψεις που δε σου
είναι απαραίτητες.
 • Έλεγξε αν δικαιούσαι ειδική έκπτωση λόγω επαγγέλματος.
 • Επίλεξε ασφάλεια μεγαλύτερης διάρκειας.
  
Μια 12μηνη ασφάλεια αγροτικού, κοστίζει το μήνα φθηνότερα από ότι ένα 3μηνο και στο COSMOTE Insurance, μπορείς να το εξοφλήσεις σε άτοκες δόσεις.
 

Μπορώ να πληρώσω σε δόσεις την ασφάλεια του αγροτικού;

Βεβαίως και μπορείς. Η πληρωμή της ασφάλειας αγροτικού, μπορεί να γίνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • Online

  Η πληρωμή γίνεται εύκολα και απλά με χρέωση τραπεζικής κάρτας στο ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον της Εθνικής Τράπεζας. Γίνονται δεκτές χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες VISA & MASTERCARD όλων των τραπεζών.
 • Τηλεφωνικά

  Μπορείς να καλέσεις όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Για την πληρωμή γίνονται δεκτές χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες VISA & MASTERCARD όλων των τραπεζών.

Μπορείς να ενημερωθείς αναλυτικά, για τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής της ασφάλειας αγροτικού εδώ.

Προτεινόμενες καλύψεις για την ασφάλιση αγροτικού που ίσως σε ενδιαφέρουν

Εκτός των καλύψεων που είναι υποχρεωτικές από τον Νόμο, υπάρχουν και επιπλέον καλύψεις που μπορείς να εντάξεις σε οποιοδήποτε πακέτο ασφάλειας αγροτικού.

Εμείς προτείνουμε τις παρακάτω:

Οδική Βοήθεια

Με €25.00 / χρόνο

Οδική Βοήθεια

H οδική βοήθεια είναι πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις που το αγροτικό σου ακινητοποιηθεί από βλάβη. Στο COSMOTE Insurance μπορείς να προσθέσεις την κάλυψη της οδικής βοήθειας με €25 /έτος.

Νομική προστασία

Με €4.00 / χρόνο

Θραύση Κρυστάλλων

Με €20.00 / χρόνο

Προσωπικό ατύχημα
οδηγού και ιδιοκτήτη

Με €2.76 / χρόνο
thread_blue_inverted

Τι να αναζητήσεις σε μια καλή ασφάλεια αγροτικού/ pickup ;

Η επιλογή της κατάλληλης ασφάλειας αγροτικού είναι καθαρά δική σου απόφαση και σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις ανάγκες που επιθυμείς να καλύψεις. Αρχικά, λοιπόν πρέπει να αναγνωρίσεις και να ζυγίσεις αυτές τις ανάγκες και μετά να βρεις το πακέτο που στις καλύπτει με την χαμηλότερη δυνατή τιμή. Ας δούμε μερικά tips για να επιλέξεις μια καλή ασφάλεια αγροτικού:

 • Εφόσον χρησιμοποιείς το αγροτικό ως εργαλείο δουλειάς. θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι σε περίπτωση που μείνεις με το αγροτικό λόγω μηχανικής βλάβης, θα έρθει άμεσα η οδική βοήθεια. Άρα, η κάλυψη Οδικής βοήθειας θα πρέπει να είναι ενταγμένη στο συμβόλαιό σου.
 • Επιπλέον, αν λόγω των εργασιών που γίνονται ή από υπαιτιότητα τρίτου σπάσουν τα τζάμια, η κάλυψη για Θραύση κρυστάλλων θα σου χρειαστεί για να μπορέσεις να τα επισκευάσεις άμεσα και να συνεχίσεις τις αγροτικές εργασίες.

Η σύγκριση των καλύψεων του κάθε πακέτου μπορεί να γίνει με την συμπλήρωση των δικών σου στοιχείων αλλά και του οχήματός σου, σε λίγα μόλις λεπτά μέσα από την πλατφόρμα του COSMOTE Insurance. Έπειτα, μπορείς να επιλέξεις τυχόν επιπλέον καλύψεις που θα ήθελες να εντάξεις στην ασφάλεια του αγροτικού σου κι έτσι να έχεις ένα εξατομικευμένο πακέτο ασφάλισης.

Ασφαλίζουμε ηλεκτρικά αγροτικά οχήματα;

Έφτασε και η στιγμή που τα αγροτικά οχήματα απέκτησαν μπαταρία. Τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα του είδους έχουν αυτονομία 320 χλμ. και ωφέλιμο φορτίο έως 1,2 τόνους. Το ότι θα έχουν μπαταρία δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν για την δουλειά, αντιθέτως! Αναφορικά με την ασφάλιση ηλεκτρικών αγροτικών, είναι υποχρεωτική από τον Νόμο και ισχύουν ακριβώς οι ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν στα βενζινοκίνητα αγροτικά.


Από τι επηρεάζεται η τιμή
της ασφάλειας αγροτικού;

Η τιμή της ασφάλειας αγροτικού, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που επιλέγουν να εξετάσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να καθορίσουν το πόσο πιθανό είναι το συγκεκριμένο όχημα να εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο ατύχημα. Στην συνέχεια, αναλύσαμε την βάση δεδομένων του COSMOTE Insurance και σας παρουσιάζουμε πίνακες που αποτυπώνουν τις χαμηλότερες τιμές για ετήσια ασφάλεια αγροτικού οχήματος βάσει των παραγόντων που εξετάζουν οι ασφαλιστικές. 

Ανακάλυψε τους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της ασφάλειας αγροτικού φορτηγού στην παρακάτω λίστα:


Ασφάλεια αγροτικού φορτηγού:

Τιμές ανάλογα με
την περιοχή

Η περιοχή διαμονής του οδηγού/ιδιοκτήτη του αγροτικού, μπορεί να επηρεάσει το κόστος της ασφάλειάς του. Κάποιες περιοχές τείνουν να έχουν αυξημένα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων συγκριτικά με κάποιες άλλες. Στον παρακάτω πίνακα, θα βρεις τις χαμηλότερες ετήσιες τιμές για ασφάλεια αγροτικού οχήματος σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

 

Περιοχή Χαμηλότερη ετήσια τιμή
Αθήνα 130 €
Θεσσαλονίκη 114 €
Ηράκλειο Κρήτης 143 €
Χανιά Κρήτης 114€
Βόλος 94 €
Λάρισα 94 €
Πέλλα 93€
Μεσσηνία 114€
Λακωνία 94€
Πάτρα 114 €
Χαλκίδα 114 €
Μεσολόγγι 93€
Λαμία 94€
Ιωάννινα 94 €
Κέρκυρα 94 €
*Οι τιμές αφορούν αγροτικό Ford Ranger Double Cab 2000 κυβικών του 2021 με οδηγό 40 ετών για ετήσιο βασικό πακέτο ασφάλισης (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση τον 04/2024)

Ασφάλεια αγροτικού:

Τιμές σε σχέση με τη διάρκεια του συμβολαίου

Η διάρκεια του συμβολαίου που θα επιλέξεις, είναι άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει την τελική τιμή της ασφάλειας αγροτικού. Όπως και στην ασφάλεια αυτοκινήτου έτσι και στην ασφάλεια αγροτικού, υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές: η τρίμηνη, η εξάμηνη και η ετήσια ασφάλεια αγροτικού. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ασφάλισης, τόσο οικονομικότερη θα είναι και η τιμή της ανά μήνα. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί αγροτικών που επιλέγουν την ετήσια ασφάλεια, μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 40% από τα ασφάλιστρά τους.

  Χαμηλότερη Τιμή
Διάρκεια συμβολαίου Αθήνα Θεσσαλονίκη Επαρχία
3 μήνες 39 € 35 € 31 €
6 μήνες 75 € 66 € 53 €
12 μήνες 136 € 120 € 97 €
*Οι τιμές αφορούν βασικό πακέτο ασφάλειας για αγροτικό Toyota Hilux 2500 κυβικών του 2008 και Τ.Κ. 18345, 55132 & 81102 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση τον 04/2024)

Κόστος ασφάλειας αγροτικού ανά πακέτο ασφάλισης

Τα πακέτα που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για ασφάλεια αγροτικού, δε διαφέρουν από εκείνα της ασφάλειας αυτοκινήτου. Υπάρχουν τρία βασικά είδη ασφάλειας κι αυτά είναι η βασική ασφάλεια, η ασφάλεια πυρός/κλοπής και η μικτή ασφάλεια αγροτικού οχήματος. Ας δούμε το κόστος του καθενός πακέτου σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

  Χαμηλότερη Τιμή
Είδος πακέτου Αθήνα Θεσσαλονίκη Επαρχία
Βασικό 125 € 110 € 93 €
Πυρός & Κλοπής 312 € 292 € 218 €
Μικτό 571 € 555 € 538 €
*Οι τιμές αφορούν ετήσιο πακέτο ασφάλειας για αγροτικό Ford Ranger Double Cab 2000 κυβικών του 2021 αξίας 35.000 και Τ.Κ. 18345, 55132 & 81102 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση τον 04/2024)

Ασφάλεια αγροτικού
ανάλογα με την
ασφαλιστική εταιρεία

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία, διαθέτει τη δική της τιμολογιακή πολιτική και το δικό της σύστημα αξιολόγησης των παραγόντων που αυξάνουν ή μειώνουν τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Άρα, η τιμολόγηση στις ασφάλειες αγροτικών δεν είναι σταθερή και διαμορφώνεται δυναμικά για κάθε ένα αγροτικό.

Συμπλήρωσε την πινακίδα σου ώστε να δεις αναλυτικά τις τιμές κάθε ασφαλιστικής εταιρείας για το δικό σου αγροτικό φορτηγό:

eu_stars

GR

-

Ασφάλεια αγροτικού
με βάση την ηλικία του οδηγού

Η εμπειρία σου στο τιμόνι του αγροτικού, είναι σημαντική για την διαμόρφωση του κόστους της ασφάλειας. Οι οδηγοί που διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην οδήγηση αγροτικών οχημάτων, τείνουν να πληρώνουν οικονομικότερα ασφάλιστρα από εκείνους που διαθέτουν μικρότερη εμπειρία. Ο λόγος είναι ότι βάσει ερευνών από τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οδηγοί με εμπειρία είναι λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε τροχαίο συγκριτικά με τους οδηγούς με λιγότερη εμπειρία.

Ηλικία οδηγού

26 - 35

 

Ετών

Κόστος ασφάλειας

€114

.00

*Οι τιμές αφορούν βασικό πακέτο ετήσιας ασφάλειας για αγροτικό Ford Ranger Double Cab 2000 κυβικών του 2021 και Τ.Κ. 81102 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση τον 04/2024).

Κόστος ασφάλειας αγροτικού σε σχέση με την εμπειρία του οδηγού

Η εμπειρία σου στο τιμόνι του αγροτικού, είναι σημαντική για την διαμόρφωση του κόστους της ασφάλειας. Οι οδηγοί που διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην οδήγηση αγροτικών οχημάτων, τείνουν να πληρώνουν οικονομικότερα ασφάλιστρα από εκείνους που διαθέτουν μικρότερη εμπειρία. Ο λόγος είναι ότι βάσει ερευνών από τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οδηγοί με εμπειρία είναι λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε τροχαίο συγκριτικά με τους οδηγούς με λιγότερη εμπειρία.

  Χαμηλότερη Τιμή
Εμπειρία οδηγού Αθήνα Θεσσαλονίκη Επαρχία
1 έτος 238 € 216 € 188 €
5 έτη 125 € 110 € 110 €
10 έτη 125 € 110 € 102 €
20 έτη 123 € 110 € 93 €
*Οι τιμές αφορούν βασικό πακέτο ασφάλειας για αγροτικό Nissan Navara 2000 κυβικών του 2021 και Τ.Κ. 18345, 55132 & 81102 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση τον 03/2024)

Ασφάλεια αγροτικού με βάση τα κυβικά

Τα κυβικά του αγροτικού, καθορίζουν το κόστος της ασφάλειας. Από τη βάση δεδομένων μας, προκύπτει ότι αγροτικά οχήματα μεγάλου κυβισμού πληρώνουν ακριβότερη ασφάλεια σε σχέση με αγροτικά οχήματα  μικρότερου κυβισμού. Στον πίνακα, θα βρεις την χαμηλότερη ετήσια τιμή ασφάλειας αγροτικού σε συγκεκριμένες κατηγορίες κυβισμού.

Κυβικά Χαμηλότερη ετήσια τιμή
2000  €94
2500  €95
3000  €105
*Οι τιμές στη μάρκα Αγροτικού φορτηγού αφορούν Βασικό ετήσιο Πακέτο για οδηγό 40 ετών και Τ.Κ. 81102 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση τον 04/2024)

Τιμές στην ασφάλεια σε σχέση
με την ηλικία του αγροτικού οχήματος

Η ηλικία του αγροτικού φορτηγού, σχετίζεται κυρίως με την παλαιότητα των συστημάτων ασφαλείας που διαθέτει. Τα αγροτικά οχήματα μεγάλης ηλικίας, θεωρείται πιο πιθανό να εμπλακούν σε τροχαίο καθώς διαθέτουν παλαιότερα συστήματα ασφαλείας συγκριτικά με τα νέα μοντέλα αγροτικών οχημάτων. Άρα, οι οδηγοί παλαιών αγροτικών πληρώνουν ακριβότερη ασφάλεια συγκριτικά με τους οδηγούς που διαθέτουν καινούργια αγροτικά οχήματα. Δες πώς αποτυπώνεται αυτό στον πίνακα που ακολουθεί.

Ηλικία αγροτικού φορτηγού Χαμηλότερη ετήσια τιμή
1 έως 3 έτη  €93
4 έως 6 έτη  €94
7 έως 9 έτη  €95
10 έως 12 έτη  €96
13 έως 15 έτη  €98
16 έως 18 έτη  €99
Άνω των 19 ετών  €101
*Οι τιμές αφορούν βασικό πακέτο ασφάλειας για αγροτικό 2500 κυβικών του 2009 και Τ.Κ. 81102 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση τον 04/2024)

Τιμές στην ασφάλεια σε σχέση
με την μάρκα του αγροτικού

Η μάρκα του αγροτικού, δεν φαίνεται να παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο κόστος της ασφάλειας αλλά η τρέχουσα αξία του αγροτικού και τα κυβικά. Δημοφιλή μοντέλα αγροτικών οχημάτων διαθέτουν υψηλότερη οικονομική  αξία και άρα αποζημιώνονται πιο ακριβά σε περιπτώσεις κλοπής ή φωτιάς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασφαλιστικές αυξάνουν το κόστος των ασφαλίστρων.
Στον πίνακα, αποτυπώνεται το κόστος της χαμηλότερης ετήσιας βασικής ασφάλειας σε δημοφιλείς μάρκες αγροτικών οχημάτων.

Μάρκα Αγροτικού φορτηγού Χαμηλότερη ετήσια τιμή
Ford Ranger ‘19 2000cc 94 €
Toyota Hilux '06 2500cc 95 €
Nissan Cabstar' 12 3000cc 105 €
Voklwagen Amarok ‘20 3000cc 105 €
Nissan Navara ‘15 2500cc 96 €
*Οι τιμές στη μάρκα μηχανής αφορούν Βασικό ετήσιο Πακέτο για οδηγό 40 ετών και Τ.Κ. 81102 (Ενημερωμένες τιμές από τιμολόγηση τον 04/2024)

Οδηγός ασφάλισης Αγροτικού