Menu Icon
210 801 8000Οποιαδήποτε ώρα, για ό,τι
χρειαστείς, είμαστε δίπλα σου

Πώς θα λάβεις το επίδομα βενζίνης μέσω του gov.gr

Πώς θα λάβεις το επίδομα βενζίνης μέσω του gov.gr

Το επίδομα βενζίνης είναι πλέον γεγονός. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας, ανακοίνωσε την επιδότηση των καυσίμων κίνησης (βενζίνης, υγραερίου, πετρελαίου), η οποία θα δοθεί για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Το επίδομα βενζίνης, βοηθά εσένα που αναγκάστηκες να ελαττώσεις τις διαδρομές σου και να επιλέξεις τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την μετακίνησή σου. Ποιοι είναι όμως οι δικαιούχοι; Πώς γίνεται η αίτηση για το επίδομα και ποια είναι τα ποσά επιδότησης;

Διάβασε παρακάτω και δες αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που θα γεμίσουν το ντεπόζιτο.

 

Ποιοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος βενζίνης;

Δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων, είναι όλοι όσοι φορολογούνται στην Ελλάδα, φυσικά πρόσωπα αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000€.  Πέρα από το εισόδημα, υπάρχουν τρία επιπλέον σημεία που πρέπει να προσέξεις:

  • Πρέπει να είσαι ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή να έχεις ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης για να κάνεις αίτηση.
  • Tο όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία και επιπλέον να διαθέτει ασφάλεια. Άρα, χρειάζεται ασφάλεια αυτοκινήτου ή ασφάλεια μοτοσυκλέτας, για να γίνει δεκτή η αίτησή σου.
  • Μπορείς να κάνεις αίτηση για ένα μόνο όχημα. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο, οπότε εάν ένα ζευγάρι έχει από κοινού ένα όχημα, αίτηση μπορεί να κάνει ο ένας από τους δύο και όχι και οι δύο.

 

Άφησα ανασφάλιστο το όχημά μου, άρα δεν μπορώ να πάρω το επίδομα.

Η ασφάλιση των οχημάτων είναι υποχρεωτική από το Νόμο. Παρόλα αυτά, μπορείς άμεσα να μπεις στο COSMOTE Insurance και να βρεις εξαιρετικά οικονομικές προτάσεις ασφάλισης με δυνατότητα εξόφλησης σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

 

Πώς γίνεται η αίτηση για επίδομα βενζίνης;

Η αίτηση για το επίδομα βενζίνης, γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα του gov.gr η οποία θα ανοίξει έως τις 10 Απριλίου. Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  1. Σύνδεση με τους κωδικούς taxisnet στο gov.gr και συμπλήρωση της σχετικής αίτησης.
  2. Έλεγχος των στοιχείων και έκδοση εκπτωτικής κάρτας καυσίμων.
  3. Κατέβασμα και αποθήκευση άυλης κάρτας στο smartphone ή εναλλακτικά δήλωση IBAN και μεταφορά επιδοτούμενο ποσού στον λογαριασμό τους.

Σημαντικό! Μπορείς να ξοδέψεις ολόκληρο το επιδοτούμενο ποσό στο πρώτο γέμισμα ή να το χρησιμοποιήσεις τμηματικά.

 

Ποια είναι τα ποσά της επιδότησης;

Επιδότηση για αυτοκίνητο

Για σένα που έχεις αυτοκίνητο, η επιδότηση του αυτοκινήτου, θα αντιστοιχεί σε 60 λίτρα καυσίμου τον μήνα, που αντιστοιχεί σε 0,22 λεπτά το λίτρο. Σε διάστημα τριών μηνών, το ποσό της επιδότησης φτάνει τα σαράντα ευρώ.

Ειδική εξαίρεση αποτελούν όσοι διαθέτουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή, οι οποίοι θα λάβουν επιδότηση 0,28 λεπτά το λίτρο που αντιστοιχεί σε πενήντα ευρώ για το τρίμηνο. Εφόσον, λοιπόν το κόστος της βενζίνης στα νησιά είναι 2,25 ευρώ, με την επιδότηση η τιμή θα κατεβαίνει στα 1,97 ευρώ.

Επιδότηση για μοτοσυκλέτα

Εάν έχεις μοτοσυκλέτα, μάθε ότι η επιδότηση που θα λάβεις, θα φτάσει τα 30 ευρώ το διάστημα του τριμήνου ενώ αν διαθέτεις κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή, η επιδότηση ανεβαίνει στα 35 ευρώ.

Επιδότηση πετρελαίου

Η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, θα ανέρχεται στα 0,15 λεπτά το λίτρο. Αυτή η μείωση με βάση τα τωρινά δεδομένα, διαμορφώνει την τελική τιμή της diesel από 2 ευρώ σε 1,85 ευρώ το λίτρο.

Επιδότηση σε ταξί

Εάν είσαι κάτοχος ταξί, μην ανησυχείς υπάρχει πρόβλεψη και για σένα. Για την περίπτωσή σου έχει προβλεφθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού που φτάνει τα 200 ευρώ.

 

Πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα εάν δεν είσαι δικαιούχος;

Τώρα που γνωρίζεις τις προϋποθέσεις της επιδότησης καυσίμου κίνησης, μπορεί να διαπίστωσες ότι δεν πληρείς τα κριτήρια για την πολυπόθητη κάρτα. Σε αυτή την περίπτωση, η εξοικονόμηση χρημάτων είναι μονόδρομος. Αλλά κι εσύ που θα λάβεις το επίδομα, μπορείς να το εκμεταλλευτείς, βρίσκοντας το πρατήριο με την φθηνότερη βενζίνη. Το Fuelgr.gr, είναι η λύση που ψάχνεις, γιατί μπορείς να βρεις αξιολογημένα πρατήρια καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα με χαμηλή τιμή. Χρησιμοποίησε την εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή από το κινητό σου και βρες το φθηνότερο πρατήριο κοντά σου. Χωρίς κόπο θα εξοικονομήσεις χρήματα από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου ενώ παράλληλα θα έχεις γεμάτο ντεπόζιτο.

Συνδύασε την φθηνή βενζίνη, με οικολογική-οικονομική οδήγηση, ώστε να εξοικονομείς καύσιμα. Πώς; Διατήρησε σταθερές τις στροφές του κινητήρα και χρησιμοποίησε τον κλιματισμό με φειδώ. Μην παραλείπεις την συντήρηση του οχήματός σου και να ελέγχεις τις πιέσεις των ελαστικών σου. Ακολούθησε αυτά τα μικρά tips και θα δεις μεγάλη διαφορά στα έξοδα καυσίμων κίνησης.

 

Κι αν μείνεις από βενζίνη;

Αν έχεις ασφάλεια αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας από το COSMOTE Insurance και έχεις προσθέσει την κάλυψη της οδικής βοήθειας είσαι τυχερός. Με ένα τηλεφώνημα θα δρομολογηθεί η διάθεση μίας μικρής ποσότητας, ικανής όμως να σε οδηγήσει στο κοντινότερο βενζινάδικο.