Menu Icon
210 801 8000Οποιαδήποτε ώρα, για ό,τι
χρειαστείς, είμαστε δίπλα σου

Πώς κάνω ασφάλιση αυτοκινήτου online; Οδηγός βήμα-βήμα

Πώς κάνω ασφάλιση αυτοκινήτου online; Οδηγός βήμα-βήμα

Ασφάλιση αυτοκινήτου online, γρήγορα και έξυπνα μπορείς να κάνεις στο cosmoteinsurance.gr. Αν αναζητάς την πιο εύκολη, οικονομική και ξεκούραστη online ασφάλιση αυτοκινήτου είσαι πολύ τυχερός/ή που βρίσκεσαι εδώ.

Ασφάλιση αυτοκινήτου online σε τρία εύκολα βήματα

Βήμα 1: Στοιχεία Οχήματος και Ιδιοκτήτη

Η διασύνδεση με τις έγκυρες βάσεις δεδομένων των εταιρειών IAD & SGAAS επιτρέπει την αυτόματη συμπλήρωση των πληροφοριών που αφορούν το όχημα σου, εξοικονομώντας σου πολύτιμο χρόνο.

Αρκεί να συμπληρώσεις τον Αριθμό της Πινακίδας σου και αμέσως τα υπόλοιπα πεδία όπως η Κατηγορία οχήματος, η Ημερομηνία Πρώτης Κυκλοφορίας, η Μάρκα, το Μοντέλο και η Έκδοση μοντέλου εμφανίζονται χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι.


Στη σπάνια περίπτωση που τα στοιχεία δεν εμφανιστούν, θα χρειαστεί για μια μόνο φορά να τα καταχωρήσεις, και έπειτα κάθε φορά που θα θέλεις να δεις μια νέα προσφορά ασφάλισης για το αυτοκίνητο σου, θα μπορείς να το κάνεις σε χρόνο ρεκόρ.

Φυσικά, είναι πάντα απαραίτητο να πραγματοποιείς έναν έλεγχο σε σχέση με την ακρίβεια των στοιχείων, δίνοντας ειδική μέριμνα στην Κατηγορία Οχήματος, από όπου μπορείς να επιλέξεις τον τύπο του ρυμουλκούμενου, τροχόσπιτου κτλ. αν βέβαια χρησιμοποιείς κοτσαδόρο για τη ρυμούλκηση κάποιου φορτίου.

Σε κάθε βήμα το COSMOTE Insurance βρίσκεται στο πλευρό σου με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το που και πως θα βρεις τα απαραίτητα στοιχεία που καλείσαι να συμπληρώσεις. Έτσι για παράδειγμα στην περίπτωση της Ημερομηνίας Κυκλοφορίας, με ένα απλό πέρασμα του ποντικιού πάνω από το ερωτηματικό στα δεξιά θα εμφανιστεί το βοηθητικό μπαλονάκι που θα λέει:

Για τις νέες άδειες κυκλοφορίας από 01/06/2008 και μετά, η πληροφορία αναγράφεται στο πεδίο (4), για τις παλαιότερες στο πεδίο “Ημερομηνία 1ης ΑΔΕΙΑΣ”.

Στα στοιχεία ιδιοκτήτη επιλέγεις τη νομική μορφή: Φυσικό Πρόσωπο αν είσαι ιδιώτης ή Νομικό Πρόσωπο αν η ασφάλεια αφορά εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να συμπληρωθεί η Ημερομηνία Γέννησης και η Ημερομηνία Έκδοσης Διπλώματος τόσο για τον Ιδιοκτήτη (εκτός της περίπτωσης που είναι εταιρεία) όσο και για τυχόν Συνιδιοκτήτη ή άλλο τακτικό οδηγό.


Τα δύο αυτά πεδία είναι εξαιρετικά σημαντικά καθώς θα καθορίσουν την επιβολή (ή όχι) του επασφαλίστρου, που απαιτείται σε περιπτώσεις νέων ή πρωτόπειρων οδηγών, προκειμένου το ασφαλιστήριο να έχει πραγματική ισχύ σε περίπτωση ατυχήματος.

Θα χρειαστεί επίσης να συμπληρώσεις τον ΤΚ Διαμονής και την ηλεκτρονική σου Διεύθυνση (email) προκειμένου να παραλάβεις άμεσα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σου και αν επιθυμείς να εγγραφείς στο newsletter, για να λαμβάνεις τις καλύτερες προσφορές του δικτύου των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών εταιριών.

Ασφάλιση Αυτοκινήτου ή Μηχανής Online και με έκπτωση

Tο COSMOTE Insurance παρακολουθεί όλες τις εκπτωτικές πολιτικές που οι ασφαλιστικές εταιρίες εφαρμόζουν στα ασφαλιστήρια συμβόλαια τους και τις φέρνει στην οθόνη σου ζωντανά, ακριβώς την στιγμή που εσύ θα τις ζητήσεις.

Μην αμελήσεις να ελέγξεις τις επιλογές του πεδίου «Έκπτωση Επαγγέλματος», για να μην χάσεις την ευκαιρία μιας ακόμα πιο οικονομικής ασφάλισης.

Ενδεικτικά, το σύστημα του COSMOTE Insurance έχει προσφορές για τις παρακάτω κατηγορίες υποψηφίων πελατών:

 • Αστυνομικός

 • Δημόσιος Υπάλληλος

 • Ένστολος πλην αστυνομικού

 • Εργαζόμενος/ Απασχολούμενος για τον Όμιλο ΟΤΕ

Βήμα 2: Επιλογή Ασφαλιστικού Πακέτου και καλύψεων

Επίλεξε αν θες Τρίμηνη, Εξάμηνη ή Ετήσια διάρκεια για το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας σου και διάλεξε ένα από τα τρία προτεινόμενα πακέτα, που σου προσφέρει το COSMOTE Insurance, ανάλογα με το εύρος της κάλυψης που επιθυμείς:

 • Βασική Ασφάλιση

  Οι βασικές και απαραίτητες καλύψεις της Αστικής Ευθύνης και η κάλυψη από Ανασφάλιστο όχημα, στις πιο οικονομικές τιμές.

 • Πυρός και Κλοπής

  Ακόμα ευρύτερη ασφαλιστική κάλυψη, με τα πακέτα που παρέχουν προστασία από ζημιές Πυρός και Κλοπής.

 • Μικτή Ασφάλιση

  Η απόλυτη προστασία για τα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου. Το πακέτο της Μικτής Ασφάλισης σε αποζημιώνει ακόμα και αν φταις για τη ζημιά.


Μόνο με το COSMOTE Insurance μπορείς σε τόσο σύντομο χρόνο να στήσεις την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου έτσι όπως την θέλεις και την χρειάζεσαι. Στο βήμα αυτό θα βρεις και όλες τις έξυπνες προτάσεις πρόσθετων καλύψεων ειδικά για σένα, για να επιλέξεις με βάση τις ανάγκες σου.

Οι έξυπνες επιλογές θα βρίσκονται στο πλευρό σου και θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τις καλύψεις που χρειάζεσαι. Γιατί η ασφάλιση αυτοκινήτου ή μηχανής μέσω του COSMOTE Insurance είναι και online και έξυπνη!


Βήμα 3: Βρες Ασφάλεια Online

Η αναζήτηση της ιδανικής ασφάλειας για εσένα έχει σχεδόν τελειώσει. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το COSMOTE Insurance θα φέρει στην οθόνη σου όλες τις ασφαλιστικές προτάσεις αναγνωρισμένων και καταξιωμένων συνεργαζόμενων ασφαλιστικών εταιρειών.


Στην ίδια οθόνη, και σε πραγματικό χρόνο, μπορείς να αλλάξεις διάρκεια και είδος πακέτου και ημερομηνία έναρξης αλλά και να προσθέσεις / αφαιρέσεις καλύψεις βλέποντας ταυτόχρονα όλες τις μεταβολές στις τιμές.


Η γρηγορότερη και οικονομικότερη ασφάλεια αυτοκινήτου

Επίλεξε το πακέτο ασφάλισης που επιθυμείς, συμπλήρωσε τα στοιχεία επικοινωνίας και ολοκλήρωσε την αγορά σου με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα, με δυνατότητα πληρωμής έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω ebanking ή / και τηλεφωνικά.

Το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σου θα βρεθεί στα εισερχόμενα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου και εσύ θα γίνεις ένας ακόμα από τους χιλιάδες απόλυτα ικανοποιημένους χρήστες του cosmoteinsurance.gr